Menu Sluiten

there is a crack in everything

that's how the light gets in

Stress en burnout coaching

Stress en burn-out, het kan de beste overkomen. Sterker nog, het zijn juist diegenen met een hoge motivatie en loyaliteit die het meeste vatbaar zijn.
Je houdt veel ballen in de lucht en legt de lat hoog: je wil graag de perfecte carrière, stralend zorgen binnen het gezin, een rijk sociaal leven, mooie vakanties vieren en er daarnaast tot in de puntjes goed uit zien..

voorkomen is beter dan genezen

Uit onderzoek blijkt dat chronische stress elke dag een groter probleem wordt in Nederland en dat steeds meer jonge mensen al een burn-out krijgen. Ik geloof dan ook sterk in ‘voorkomen is beter dan genezen’. Door tijdig signalen te herkennen en oorzaken op te sporen. Samen gaan we op zoek naar manieren om je stress te verminderen en een mogelijke burn-out te voorkomen of te behandelen.

Lijd je vaak aan stress of voel je dat je een burn-out begint te krijgen? Heb je het idee dat je teveel stress ervaart? Burn-out klachten hebt of herstellende bent van een burn-out en wil je niet terugvallen in je valkuilen? Leer omgaan met stress en het vermijden van een burn-out.
Maak vandaag nog een afspraak met mij en ik neem samen met jou het heft in handen!

SYMPTOMEN

TIJDIG HERKENNEN èN ERKENNEN IS ONTZETTEND BELANGRIJK

In plaats van rust te nemen en aandachtig te luisteren naar ons lichaam, vertonen we vaak het tegenovergestelde gedrag. We ontkennen problemen en gaan nog harder werken en blijven vooral druk met al die dingen die op ons afkomen.

 • je hebt moeite om alle ballen in de lucht te houden
 • je skipt maaltijden of luncht achter je bureau
 • je blijft steeds langer doorwerken (ook avonden, weekend)
 • je neemt vaker koffie, alcohol of oppeppende middelen
 • je sport niet meer en hebt onvoldoende tijd voor sociale contacten
 • je zegt steeds vaker afspraken af
 • je bent moe en slaapt minder goed
 • je lichaam krijgt steeds meer fysieke klachten.

VERLANG JE HIERNAAR?

 • Uitgerust wakker worden met een stil hoofd.
 • Concentratie en focus, voor langere tijd.
 • Een ontspannen energiek lichaam.
 • Energie om te socializen en te ondernemen.
 • Overzicht, structuur en rust
 • Genieten van kleine geluksmomenten.
 • Werk en je privéleven mooi in balans.
 •  Diep vertrouwen in jezelf, omdat je weet dat je voor jezelf zorgt. No matter what.

aarzel dan niet langer, tijd om in te grijpen 

STRESS & bURN-OUT coaching

Dit coachingstraject kan via de werkgever plaatsvinden of je start het zelf op. We starten met het in kaart brengen van je belasting, de balans tussen je draagkracht en je draaglast. Dit vormt het uitgangspunt voor de te volgen aanpak. Vaak is het zaak om snel te schakelen om erger te voorkomen. Dat betekent rust, ontzien, begrenzen en herstellen.. en dat op meerdere dimensies tegelijk.
Pittig als je als je emmer al overliep, daarom is de begeleiding zo concreet en knip klaar mogelijk. Althans, in het begin. 

Zodra het fysieke herstel en de mentale rust een bepaald niveau hebben bereikt, kijken we dieper en breder. Het transformatiewerk kan beginnen. Dieper kijken we naar de onderliggende patronen die je hebben gebracht waar je was uitgekomen. Breder kijken we naar omgevingsfactoren, die wellicht hun invloed hebben op jouw draaglast. Ondertussen gaat het herstel verder door een nieuwe levensstijl te ontwikkelen waarin je voeding en beweging voldoende aandacht krijgen.

Wanneer de werkgever dit traject ondersteunt, vinden er diverse afstemmingsmomenten en drie-gesprekken plaats. Zo blijft de werkgever op de hoogte van de voortgang. Dit is des te meer van belang wanneer er sprake is van uitval. De werkgever ontvangt dan ook adviezen voor een optimale reïntegratie. Daarbij wordt afstemming met de bedrijfsarts natuurlijk niet over het hoofd gezien. Om een goede terugkeer te borgen is nazorg ook een onderdeel van het traject.
D
it is een proces wat zo snel mag gaan als kan en zo traag als nodig. 

 

de aanpak

De begeleiding bij burn-out kenmerkt zich door directe en snelle afstemming met alle betrokkenen; met arbeidsdeskundige, bedrijfsarts, HR en leidinggevende. Deze integrale ondersteuning tijdens het herstelproces leidt ook tot een snellere terugkeer in het arbeidsproces.

vrijblijvende intake

Binnen drie werkdagen na eerste contact vindt dit gesprek plaats.

stap voor stap

We leggen meteen de vervolgsessies vast in de agenda. Gemiddeld zijn dit tien tot vijftien sessies begeleiding van uitval tot volledige re-integratie.

eindevaluatie

Aan het eind van het traject vindt een evaluatiegesprek plaats waarbij ook de leidinggevende betrokken is.

FAQ

nieuwsgierig naar meer? hieronder heb ik alvast wat vragen beantwoord

Reken op zo’n 10 tot 15 sessies.

Sessies duren 60 tot 90 minuten. In het begin kunnen gesprekken vermoeiend zijn. Daarom houden we het in het begin soms korter en de frequentie nog wat hoger. Later in het traject worden de sessies langer en gaat de frequentie omlaag.

Ik ben opgeleid tot psychodynamisch therapeut. Dat betekent dat ik holistisch kijk en luister, zowel therapeutisch als coachend. De lijn tussen therapie en coaching is overigens maar dun. Voornaamste is dat doorbraak ervaart en tools krijgt voor in het hier en nu.

In een traject komen vaak meerdere vormen voorbij. Waar kun je concreet aan denken? Voice dialogue, innerlijk kind werk, NLP, hypnotherapie, familie opstellingen, energetisch werk, regressietherapie, access bars, helende reis.. geen sessie is hetzelfde.

Wanneer je dit traject particulier aangaat kunnen sessies deels vergoed worden mits je de juiste verzekering hebt.

Ondersteunt je werkgever je in dit traject dan vervalt dat. Je werkgever kan de investering opvoeren als kostenpost.

Mind Insight is sinds 2016 aangesloten bij het landelijk informatiecentrum VEKTIS te Zeist. Ik ben erkend registertherapeut (BCZ) en ben lid van de Beroepsvereniging ‘Vereniging ter Bevordering van de Alternatieve Geneeswijze’ (VBAG) . De kosten van een sessie worden vaak (gedeeltelijk) vergoed via je zorgverzekering mits je aanvullend verzekerd bent voor alternatieve geneeswijzen. De hoogte van de vergoeding kan per zorgverzekeraar verschillen. Informeer bij je verzekeraar of je voor een vergoeding in aanmerking komt of kijk op de site van VBAG (vergoedingsmogelijkheden). Een verwijzing van de huisarts is niet nodig.

 • Zorgverlenersnummer:  90-101889

Bij voorkeur werken we face to face, binnen of in de natuur. Soms is het praktischer om online af te spreken.  Dan is dat ook mogelijk in een beveiligde online omgeving.

Er wordt vertrouwelijk met je gegevens omgegaan. Er wordt geen informatie over jou of het traject vrijgegeven zonder jouw schriftelijke toestemming.

Je dient een sessie minimaal 24 uur van tevoren af te zeggen; bij afzeggingen binnen 24 uur voor de afspraak wordt er 75 euro in rekening gebracht.