Menu Sluiten

wat is regressie?

Regressietherapie is een vorm van transpersoonlijke psychotherapie, waarbij wordt uitgegaan dat elke klacht een oorzaak heeft in het verleden. Door contact te maken met de situatie waar de oorzaak van de klacht ligt, kan een bevrijdend herbeleven ontstaan. Daardoor kunnen de klachten verdwijnen. Regressietherapie beperkt zich tot dit leven en de zwangerschap.

Reïncarnatietherapie gaat er vanuit dat klachten ook in een verder verleden kunnen ontstaan en gaat daardoor verder terug in de tijd. Voorbij het tussenbestaan (bestaan tussen levens in) naar vorige levens en zelfs tot naar je oorsprong. Voor het onderbewustzijn van de mens maakt het daarbij niet uit of iets kort of zeer lang geleden is gebeurd: door er contact mee te maken krijg je toegang.


De herbeleving wordt op vier niveaus doorgewerkt: mentaal, emotioneel, lichamelijk en spiritueel en heeft haar anker in het hier en nu. Deze inzichtgevende therapievorm is kortdurend en resultaatgericht. Bij meer dan 50% van de mensen verdwijnen hun klachten geheel of gedeeltelijk, terwijl nog eens 25% verbetering ervaart.

regressie