Menu Sluiten

WAT IS VOICE DIALOGUE?

Voice Dialogue is een methode waarmee je je persoonlijkheid verkent. Je gaat een dialoog aan met je deelpersoonlijkheden, je verschillende ´ikken´ en nodigt ze uit openhartig te spreken. Ze hebben ieder een eigen manier van denken, doen, voelen en waarneming. Je gaat daarbij niet op zoek gaat naar wat er ´fout´ is en anders moet, maar naar wat en hoe het ís. 

Als je goed naar je ´ikken´ luistert, verandert je kijk op jezelf en sta je vrijer en zelfbewuster in de wereld.

In Voice Dialogue leer je zonder oordeel te kijken naar je ‘ikken’. Zo hebben veel mensen bijvoorbeeld een stevige Perfectionist, een Pleaser, een interne Criticus of een Drammer in zichzelf ontwikkeld. Andere kanten zijn in de loop van ons leven op de achtergrond geraakt of uit onze persoonlijkheid verbannen.


 

voice dialogue breda

Elk subpersoon heeft een eigen stem, eigen verlangens of angsten. En elke subpersoon heeft een belangrijke en vaak beschermende functie in ons leven. Je leert hun levensgeschiedenis kennen, wanneer en waarom ze ontstaan zijn in je leven.

Deze zelfkennis helpt je om aan het roer te staan van jouw leven, waardoor je loskomt van ingesleten gewoontes die ons belemmeren. Je bent geen slachtoffer meer van de omstandigheden of van je reactiepatronen. Je krijgt weer de regie in handen.

Je leert op een nieuwe manier te zorgen voor gekwetste en kwetsbare delen. Je leert met liefdevolle vriendelijkheid kijken naar bijvoorbeeld je schaamte, kritiek, oordelen en je ‘lelijke’ kanten. Dit mededogen is als de zon die de schaduw omarmt. Je kunt jezelf aanvaarden en waarderen zoals je bent.